Travel Journal

Auto perikelen

(Wednesday 27 January 2010) by Steven en Dominique
Hallo Allemaal,

Afgelopen week alleen maar druk geweest met de auto. De garages hier hebben geen onderdelen, dus ze moeten alles bestellen en voor iedere reparatie is er een gespecialiseerde garage. Als je de auto naar de Nissan dealer brengt, willen zij wel alles voor je doen maar gaat er dus iemand voor jou met de auto naar al die verschillende garages. Dit werd ons te duur dus nu doen we dat zelf. Wel weer veel uit te zoeken, bellen, overal langs rijden en wachten......

P1000948.JPGToch waren we niet helemaal ontevreden aan het einde van vorige week. We hadden ons gericht op de drie dingen die de AA aangegeven had om te herstellen om de auto 'road worthy' te verklaren zodat we met dat certificaat daarna de auto op onze naam konden zetten.
De koplamp hadden we bij laten stellen tijdens de grote beurt bij de Nissan dealer, de speling op het stuur laten repareren door een 4x4 gespecialiseerde garage en de schokbrekers achter door Safari World. Dit laatste kon op vrijdagochtend dus daarna gingen we vol goede moed naar de AA voor de her-test...zouden we het toch allemaal halen voor het weekend??!!

Echter, misschien was de richting van de lichtstraal van de koplamp nu wel goed, er zat kennelijk ook wat speling in de koplamp waar ze nog steeds niet blij mee waren en toen ze dat aan ons lieten zien viel de lamp ook nog een uit! Ok, die Nissan dealer had zich er dus ook makkelijk vanaf gemaakt.

P1000962.JPG

Maar we wilden toch echt de auto op onze naam hebben op vrijdag dus wij snel naar een garage tegenover de AA. Deze man kon dit euvel wel even verhelpen. Een man ging even snel een onderdeel halen ergens anders terwijl een ander naar de bedrading keek. Dat zag er volgens hem toch een beetje vreemd uit, er zijn natuurlijk extra lampen bijgezet op de bullbar, en die bedrading kwam allemaal hutjemutje bij elkaar op 1 punt. Enfin, 1 draadje was gesmolten dus neuwe erin. Toen viel er weer een andere lamp uit of gingen de lampen opeens niet meer aan...pfff. Twee uur later weer naar de AA...ik denk dat ze medelijden hadden met ons want ondanks dat er weer 1 lamp uitviel, dit keer de aan de andere kant, gaven ze ons, nadat we beloofd hadden de auto niet zo te verkopen, een roadworthy certificaat.
Wij natuurlijk toch even terug naar die garage met de klacht dat de lamp het weer niet deed. Volgens de monteur was dat vanwege kortsluiting dus nieuw zekeringetje erin en wij op weg.

Nog 30 minuten voordat het kantoor voor de op naam zetting dicht ging dus...we gingen het nog net halen, joepie!!!

Maar toen....kwam er opeens rook uit het stuur zetten, de ruitenwissers gingen vanzelf aan evenals de sproeier! HELP! Auto aan de kant en garage bellen.
P1000970.JPG
Als we de lampen maar uit deden konden we volgens hem wel terug rijden..brrr best spannend. Mensen keken wel een beetje raar, we bleven maar sproeien en de ruitenwissers bleven maar heen en weer gaan en de richtingaanwijzers deden het ook niet meer. Alle bedrading bleek doorgebrand vanaf het stuur, dus de auto moest blijven en het zou ook veel werk zijn om alle bedrading te vervangen. Het lastige is wederom dat je er zelf geen verstand van hebben dus was het nu een probleem wat de auto al had, wist de vorige eigenaar dit of had de monteur die de lamp had gemaakt iets verkeerd gedaan?? Nouja, het moest gemaakt worden en we konden er ook niet meer mee rijden. Aangezien we alle spullen bij ons om hadden om die dag te gaan kamperen bij de 'fat pony backpackers'...(wat een naam) baalden we wel. Gelukkig wilde de monteur wel in het weekend aan de auto werken en mochten we de oude auto van de baas mee om toch voor het donker op de camping aan te komen. Wij alles overladen, tot en met de matras uit de daktent en op weg. Ik (Dominique) vond dat toch wel erg griezelig, zo'n oude ford zonder profiel op de banden, met 1 reserveband erop, geen riemen enzovoorts.
P1000985.JPG
Maandag zou de auto klaar zijn...maar dat betekent hier niet maandag maar ergens volgende week. Wij stug blijven geloven dat dat maandag is dus met goede hoop naar de garage maar daar stond onze auto nog zonder stuur en alle draden los hangend :-(.
P1000991.JPG
Ze moesten nog een onderdeel bestellen en dinsdag om 12 uur is hij klaar. Dit werd uiteindelijk vanochtend (woensdag). Toen we wegreden dachten we dat de tank leeg was maar bij het tankstation bleek dit niet het geval....neehe, de meter deed het niet meer en ook de toerental meter bleef op 0. Toch maar doorgereden naar de volgende garage die we al een paar dagen hadden verteld dat we de volgende dag de auto zouden komen brengen. Door iemand van de garage zijn we afgezet bij een shoppingmall waar we ons nu al een paar uur vermaken. We zijn onder andere naar de film geweest (Did you hear about the Morgans) voor 3 euro per persoon...lekker goedkoop hier. Nu wachten we weer op een telefoontje van de garage of we met onze auto naar de camping terug kunnen of dat we een taxi moeten nemen.

De backpackers is ook een 'riding centre', nouja...ze hebben een paar paarden en een bak om in te rijden. Ze hebben 5 honden en de paarden lopen op het landje, of beter gezegd de tuin, waar onze tent staat, gezellig hoor, paard op schoot! De eigenaresse vond het prima als ik les gaf aan Steven dus dat hebben we al drie keer gedaan. Dit is wel leuk als we later nog een rit door de natuur willen maken.

P1010024.JPG
Steef met Casanova
Steef met Casanova
Ondertussen oefenen we met het kamperen en kopen we dingen bij die we de komende maanden nodig gaan hebben. Het geld vliegt eruit! Wel natuurlijk ook het barbequen oftewel de 'braai' zoals ze hier zeggen uitgeprobeerd.

Steef en Sophie
Steef en Sophie
P1010014.JPG

De planning is nu dat we einde van de week of maandag kunnen vertrekken. We zullen het zien!

Liefs,
Do en Steef
ps, de locatie op de kaart klopt niet maar dat kunnen we nu niet veranderen.

  • Groetjes uit Almere by Genzyme
  • grtz from Amersfoort by Ingrid
  • ha happy campers by hellen
  • tja.... by Marc
  • glimlach by Dirk
  • pech zeg by Rina, Ronald en Jurre
  • Autoperikelen by Jan
  • groetjes uit Beusichem by ortn


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active