Travel Journal

Echt op weg!

(Saturday 6 February 2010) by Steven en Dominique
Hallo hallo,

Nou, het is ons dan toch gelukt om op pad te gaan. Woensdag de eerste kilometers afgelegd in oostelijke richting. We zijn uitgekomen bij het plaatsje Onrus en hebben een camping gevonden die aan zee ligt. We hebben op de braai (BBQ) ons eten klaargemaakt, die bij elke kampeerplaats klaar staan om te gebruiken. De auto, met de tent op het dak, staat tussen de bomen en we zijn zo'n beetje de enige gasten hier. Ik (Steven) zat met de laptop op schoot en hoor de zee op de achtergrond. Wat een heerlijk gevoel geeft dat toch, nu de reis echt begonnen is.
P1010266.JPG

De auto is er ook helemaal klaar voor! Alhoewel die soms nog wel kuren heeft. Zo gaat soms de deur automatisch op slot, erg handig, maar dan krijg je 'm er alleen nog van af als je de motor uit zet... Wel is de bladvering vervangen, omdat we met een half geladen auto al er doorheen zakten. En het alarm van de auto werkt nu ook weer.
De eerste keer met inpakken hebben we ook wel even moeten stoeien om alles in bakken te stoppen en daarmee de auto vol te laden. Alles past er gelukkig in, maar hij zit nu wel aardig vol. Ik ben nooit zo van de auto's, maar ik vind het nu wel stoer om de auto te zien met de reserveband, extra benzinetanks en de daktent op het dak.
P1010048.JPG

Vorig weekend hebben we al een tripje gemaakt naar Kaap de Goede Hoop. Onderweg vanuit Kaapstad kom je door de buitenwijken ofwel Townships. Ik zal er nooit aan wennen om mensen te zien wonen in hutjes gemaakt van hout, golfplaten en wat ze dan ook nog hebben kunnen vinden. Niet alleen de grootte van de Townships valt op, maar ook dat ze vaak aansluiten op “gewone” wijken met normale huizen. Erg groot verschil dus.
Er zijn hier ook best wel veel mensen die bij verkeerslichten spulletjes proberen te verkopen of staan te bedelen. Als het licht op groen gaat blijven ze gewoon tussen de rijbanen in staan. Dan moet je er maar om heen rijden. Het blijft toch wel opletten in de stad, want er kan ook zomaar iemand tegen het verkeer in fietsen.... Verder zie je hier veel mensen lopen langs de (snel)weg en dan zitten we nu nog in het ontwikkelde deel van Afrika.P1010080.JPG

Op weg naar de Kaap kwamen we langs Boulders Beach, een pinguïnkolonie op het strand. Tot nu toe had ik ze alleen maar met kou en ijs geassocieerd, maar hier liggen ze dus lekker in 30gr op het strand. Geef ze is ongelijk. Je kunt hier via een vlonderpad een rondje lopen tussen deze erg grappige diertjes. We hebben hier maar even staan kijken, maar ze doen ook erg hun best om te stinken!

Even verder kwamen we wilde bavianen op de weg tegen, deze hebben geleerd dat auto's vooral heel veel lekkers bij zich hebben. Deze brutale apen blijven dan ook op de weg zitten en kijken naar de auto's die passeren. De vele borden langs de weg waren er al erg duidelijk in dat we ze absoluut niet mochten voeren en dat we de ramen dicht moesten houden.
P1010088.JPG

De Kaap ligt in een redelijk groot natuurgebied van fynbos, een “bos” van een soort lage vetplanten. Heel veel verschillende plantjes, wat een beetje doet lijken op een waddeneiland. Behalve dan dat hier ook struisvogels rondlopen... Nog zo'n gek gezicht, struisvogels met de zee op de achtergrond.

Later blijkt dat de Kaap uit 2 delen bestaat, je hebt namelijk Kaap de Goede Hoop waarvan wij dachten dat dit het puntje was, en je hebt het echt puntje Cape Point. Waarom ze nou niet gewoon het eindpunt de Kaap de Goede Hoop hebben genoemd blijft ons vooralsnog een raadsel. Het leverde wel een extra foto op...
Cape Point blijkt trouwens ook niet het meest zuidelijke puntje van Afrika te zijn. Dat ligt weer even verder en daar heb je dan ook de scheiding van de oceanen. Maar wat maakt het ook uit? Het was een erg schitterende plek, met steile rotsen, de groenblauwe woeste zee en vuurtorens.
P1010110.JPG

Het bedwingen van de Tafelberg stond de dag erna op ons verlanglijstje. Op weg daar naar toe reden we langs het grootste Vogelpark van Zuid-Afrika. Nu we er toch zijn! 3 uur en enorm veel soorten vogels, apen en schildpadden later kwamen we weer naar buiten. Het bleek een soort vogelopvang te zijn, met grote hoeveelheden geconfisqueerde papegaaien, roofvogels en uilen. Wel leuk, maar ook een beetje veel van hetzelfde.Via een schitterende route langs de kust over Chapman's Peak, kwamen we bij de meer dan 1000m hoge “Berg in de zee”. Want zo noemen ze de Tafelberg hier. Omhoog lopen leek ons een beetje te zwaar, dus namen we de kabelbaan. Binnen no-time konden we genieten van een mooi
P1010221.JPG
uitzicht over Kaapstad en omgeving. Dat duurde niet heel lang, omdat het “tafelkleed” er aan kwam zetten. Zo noemen ze de wolken die boven op de berg liggen. We voelden ons nog wel zo sportief om naar beneden te lopen. Het pad was erg moeilijk te vinden, maar met wat aanwijzingen begonnen we aan onze afdaling. Het was eigenlijk niet een pad, maar één lange trap naar beneden, met treden van ongeveer 50cm hoog... Dit was echt zwaarder dan gedacht en bijna 3 uur later waren we blij dat we er waren. Do kan er nog steeds va
P1010245.JPG
n genieten, omdat ze nu nog spierpijn heeft....
Maandag en dinsdag nog de laatste dingen van de auto geregeld en dus woensdag op pad gegaan. Donderdag op weg gegaan naar Cape Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika. De wegen blijken hier kaarsrecht te zijn en dirt roads van gravel rijden prima. In de weiden langs de weg zie je van alles, veel Blue Cranes (vogels) en roofvogels, soms een bontebok en een keer een schildpadje. We vonden laat in de middag een campingveldje midden in het dorp, maar wat een wind hier zeg! De tent heeft het gelukkig gehouden, m
P1010294.JPG
aar een auto wiebelt nog wel eens in de wind.
Gisteren hebben we dan het punt bezocht waar de Atlantische en Indische Oceanen elkaar tegenkomen. Megahoge golfen slaan hier tegen de rotsen van dit mythische punt. De poeltjes tussen de rotsen blijken vol met leven te zitten, heel veel kleine slakjes, schelpkrabbetjes, visjes en een soort annemoontjes. Daarna wilden we op weg naar het National Reserve De Hoop, maar het invullen van formulieren van de autoverzekering heeft ons opgehouden, in het eerste internetcafe dat we tegenkwamen (50km).

Vandaag dus een nieuwe poging, maar eerst even dit verhaaltje plaatsen!

Groetjes Steven en Dominique

  • geweldig by tanja
  • Zondagmorgen in bed by Rina, Ronald en Jurre
  • echte by tanja


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active