Travel Journal

Tsitsikamma en Addo Elephant park

(Thursday 25 February 2010) by Steven en Dominique
16 februari tot en met 23 februari

Deze week toch ook weer een beetje in het teken van de auto...we zijn het wel een beetje zat!
Vanaf donderdag 4 februari zijn we bezig een verzekering te regelen voor de auto. Na veel formulieren te hebben ingevuld, schadevrijverklaringen in Nederland te hebben opgevraagd etc moesten we ook nog de auto, voor acceptatie, laten keuren en voorzien van een tracking systeem. Als nu iemand anders de auto verplaatst, wordt er een smsje gestuurd naar een organisatie die ons dan weer belt of we misschien toch zelf rijden maar onze identiteitskaart buiten de auto hebben of dat de auto daadwerkelijk gestolen is. Als dit het geval is kunnen ze achterhalen waar de auto is. Enfin, dit was weer veel bellen, internetcafes bezoeken en zoeken naar garages etc.

Ondertussen hebben we natuurlijk ook genoten :-).

Tsistsikamma nature reserve

De eerste nacht stonden we op een camping midden in de bossen met nog maar 1 andere tent. We werden gewaarschuwd dat ze hier last hebben van brutale baboons (bobbejanen in het zuid afrikaans) en apen! Wij in de war want baboons zijn toch apen? Maar kennelijk bedoelen ze met apen de kleinere Vervet monkeys. Alle spullen dus goed opgeborgen in de auto en nergens last van gehad. De volgende dag naar een andere camping in dit zelfde park gereden. Hier hadden we een mooie plek bijna direct aan de zee. Toen we 's avonds aan het eten waren zagen we ineens een grote groep dolfijnen langskomen, wat een schitterend gezicht! Ze bleven lang in de buurt dus bij zonsondergang zagen we nog hun vinnetjes boven het water uitsteken! We hebben hier echt genoten van het mooie uitzicht. Steven heeft ook nog even gevliegerd en een poging gedaan mij te leren vliegeren. Ik ben vooral heel goed in het laten neerstorten en Steven wat beweging geven!


In dit park hebben we ook nog twee wandelingen gemaakt (bloubokkie wandelpad en naar een suspension brige). We hoopten nog meer mooie vogels te zien maar kennelijk zitten die overdag te goed verscholen tussen de bladeren en het kreupelhout. We zagen wel een paar bush bucks die helemaal niet bang waren van ons. Een dag later liepen er zelf twee over de camping, raar gezicht zo'n bokje achter de barbeque!


DSC01538.JPGDe bomennamen hier zijn soms ook erg grappig...de Afrikaanse dan...DSC01466444.jpgAddo elephant National park

Op weg naar Addo zijn we nog even gaan kijken bij de hoogste plek waarvan een bungy jump wordt gedaan. We begrepen dat het niet het langste elastiek is, dus niet de langste val. Het is een mooi gezicht en ik ben in Nieuw Zeeland ook gaan kijken maar het is niet iets wat ik graag wil doen. Ik ben meer van het genieten en niet van de snelle adrenaline kick. Ik was wel even zenuwachtig voor Steven, maar uiteindelijk besloot hij ook om niet te gaan.

Op zondagochtend gingen we voor het eerst een park in met de echte grote wilde dieren! We besloten om dat te paard te doen en omdat we kozen voor de 'beginners rit' i.v.m. de rijervaring van Steven, was dat in een gedeelte van het park waar geen leeuwen zitten.
Echter, olifanten zitten er wel en dat hebben we geweten!! Na 10 minuten rustig stappen zagen we de grijze rug van een olifant boven de bosjes uitsteken. De gids gebaarde dat we een omtrekkende beweging zouden maken om te zorgen dat de olifant ons niet zou ruiken. We waren echter al te laat want hij, een groot mannetje, had ons al in de gaten. Toch wilde de gids iets dichterbij en reed een heuveltje op richting de olifant. Eenmaal boven draaide hij zijn paard snel en gebaarde dat we weer om moesten keren. Langzaam zagen we de olifant boven het heuveltje uitkomen. Inmiddels werd ik ook een beetje zenuwachtig, want je weet toch te weinig van olifanten om in te schatten wat er gaat gebeuren. Ik weet wel wat van paarden en mijn kleine grijze paardje (moonlight) werd ook een beetje nerveus. Nog voordat we het open veld bereikten met inmiddels die joekel van een olifant erg dicht achter Steven (hij reed heldhaftig achteraan) besloot zijn paard een sprintje in te zetten. Al gauw zaten we met zijn vieren in een rengalop over een vlakte met kuddes zebra's en hartebeesten. Ik maakte me zorgen of Steven wel zou blijven zitten, maar toen de paardjes als vanzelf weer stopten en zich draaiden om te kijken of ze op veilige afstand waren, zag ik Steven met een grote glimlach op zijn paard zitten. Hij vond het eigenlijk wel leuk en spannend allemaal! Aangezien de Nederlandse paarden nogal klunzig kunnen zijn op oneffen terrein was ik blij te ontdekken dat mijn paardje tijdens het rennen keurig over de grote holen van wrattenzwijnen heen sprong, pfff. De gids vond het allemaal wel grappig en vertelde dat de olifanten maar een heel klein stukje aanvallen en dan weer stoppen dus dat de paarden altijd sneller zijn......moet je wel op je paard blijven zitten natuurlijk!

met olifant op de achtergrond, na de sprint om weg te komen!
met olifant op de achtergrond, na de sprint om weg te komen!

Hierna zijn we nog met onze eigen auto in het park geweest en nog veel meer van de olifanten en andere dieren kunnen genieten. Het blijft een beetje gek om zoveel dieren bij elkaar te zien...en soms zo dicht bij de auto! Je mag natuurlijk nergens uitstappen of uit het raam hangen.
P1010564.JPG

's avonds zijn we nog met een night game drive meegegaan in de hoop nog een leeuw of hyena te kunnen zien, maar het blijven wilde dieren dus helaas hadden we geen geluk. Wel spannend zo in het donker in een open wagen met een 'spotter' voorin die met een mega lamp uitkijkt naar reflectie van de ogen van de dieren. We hebben wel stekelvarkens, hazen en jakhalzen gezien.

Nu gaan we verder richting Lesotho, hopen dat we daar niet wegregenen, want waar we nu zitten valt het met bakken uit de hemel!

Liefs,
Dominique en Steven

  • hahahaha by tanja
  • Gefeliciteerd! by Annemarie
  • feestje by tanja
  • en nog jarig ook! by Marc en Lyan
  • al 2 maanden weg! by tanja
  • Slow me down by Johan


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2019 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active